THE LEGACY OUTSIDE

YES! Vanaf woensdag 3 maart zullen we starten met The Legacy Outside 🔥.

We mogen buitenlessen geven voor dansers tot 27 jaar. Uiteraard hopen we dat de groep die er nu buiten valt, ook gauw kan aansluiten, jullie horen er natuurlijk ook bij ✨.

We zijn blij dat we met een groot deel van onze dansers eindelijk weer samen plezier kunnen maken, helaas nog niet in onze eigen danszalen, maar dat mag de pret niet drukken!

Check het tijdelijke buitenlesrooster per locatie 📍.

Wil jij een proefles meedoen? Ondanks dat we tijdelijk buiten lessen geven zijn nieuwe leden van harte welkom!! Stuur dan even een bericht naar de pagina of een mail naar info@dansschoolthelegacy.nl voor meer informatie.

Join The Legacy Family! Let’s dance outside! #legacyfamily #legacyoutside

(Klik op de foto voor een vergroting)

(Klik op de foto voor een vergroting)

(Klik op de foto voor een vergroting)

(Klik op de foto voor een vergroting)

‼️ Update rondom COVID-19 ‼️

Het kabinet heeft strengere maatregelen afgekondigd in strijd tegen het Corona virus. Onvermijdelijk maar toch zuur en verdrietig.

Er is besloten om onder andere alle dansscholen per 15 december te laten sluiten. Ook The Legacy is dus helaas genoodzaakt om deze richtlijnen op te volgen. De nieuwe maatregelen tijdens deze Lockdown zullen hopelijk gelden tot 19 januari.

Alle leden zullen middels hun eigen groepsapps verdere informatie toegestuurd krijgen. Mocht je hier nog niet in zitten, kun je je docent even appen of stuur een mailtje naar info@dansschoolthelegacy.nl

Wij hopen iedereen gauw weer te mogen verwelkomen in de danslessen. Wees voorzichtig, let goed op elkaar en jezelf.

Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021! Dat al onze dromen daarin mogen uitkomen maar vooral dat we weer samen mogen dansen.

💥 18+ lessen mogen weer 💥

Na twee weken (deels) gesloten te zijn geweest mogen we eindelijk weer alle lessen draaien. Vanaf donderdag 19 november zullen we weer lesgeven volgens ons normale rooster en kunnen ook de 18+ dansers weer van start gaan op onze leslocaties. Super nieuws! Alle dansspelregels en maatregelen om veilig met elkaar te kunnen blijven dansen gelden nog steeds. We vragen dan ook aan iedereen om hier rekening mee te blijven houden. Deze week zullen wij alle dansers voorzien van onze LEGACY MONDKAPJES! Deze zullen door de docenten worden uitgedeeld in de lessen.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Ook nieuwe leden zijn uiteraard welkom! Proeflesje mee doen? Stuur een mailtje of een appje & dan zien we jou snel!

📧 info@dansschoolthelegacy.nl
📞 06-17291742
💻 www.dansschoolthelegacy.nl

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Wij krijgen veel vragen of nieuwe leden ook kunnen aansluiten bij de buitenlessen. Het antwoord daarop is: JAZEKER! Wil jij onze Legacy Family joinen?
Kom dan gezellig langs voor een gratis proefles. Instappen kan ten alle tijde.
Voor meer informatie; stuur even een mailtje of een bericht naar onze pagina.

💥 Legacy Dance Competition 2020  💥

Op zaterdag 23 mei staat onze Legacy Dance Competition weer op de planning. Net als voorgaande jaren zullen we weer een super toffe maar vooral gezellige Streetdance/Hiphop wedstrijd organiseren waar zowel teams als duo’s aan mee kunnen doen. Iedereen van jong tot oud, beginner of demo niveau, is welkom om deel te nemen aan Legacy Dance Competition 2020. Ook draaien wij weer de 30+ categorie & Streetdance Xtra.

Na de wedstrijd meerdere keren in onze thuisbasis georganiseerd te hebben kiezen wij nu voor een grotere, mooiere en professionele locatie -> Het Theater van ‘het Cultuurhuis De Klinker’ in Winschoten.

Wij kijken er enorm naar uit om hier LDC te gaan organiseren en hopen er weer een mooie sportieve editie van te gaan maken. Bekijk alvast de foto’s voor een sfeerimpressie van het theater.

De inschrijving is vanaf vandaag geopend! Inschrijven of meer informatie: stuur dan een mail naar: info@dansschoolthelegacy.nl

🔥🔥🔥 LEGACY SHOWCASE 2019 🔥🔥🔥

Op zondag 15 december zullen we weer een flitsende Showcase geven in theater de Molenberg in Delfzijl. Alle dansers van The Legacy, van jong tot oud, zullen hierin te bewonderen zijn. We geven twee showcases, een in de middag en een in de avond! Houd nu alvast de datum vrij in je agenda, dit wil je niet missen ✨. Kaartverkoop datum volgt! #legacyshowcase2019 #legacyfamily

💥 Sponsoring Legacy tassen 💥

Groot en leuk nieuws voor alle wedstrijdteams in Delfzijl. Dit seizoen hebben we 5(!) sponsoren gevonden die voor alle wedstrijd/showteams in Delfzijl sporttassen van The Legacy sponsoren! Wij zijn hier echt super blij mee. Alle teams hebben afgelopen week de tassen al in ontvangst mogen nemen.

Wie zijn deze fantastische sponsoren?

Jumbo Noordman

Hovécon

Kantoor&Kopie

Amasus

Groenewold & Dijkhuizen

Via deze weg bedanken wij alle sponsoren. We zullen de tas met trots dragen naar alle wedstrijden en optredens.

💥 OPEN TRAINING LDT & JUNIOR LDT 💥 

Het LEGACY DANCE TEAM zoekt jou! Op zondag 8 september houden we een Open Training voor het nieuwe dansseizoen! Dit is je kans om je bij het tofste en leukste Cheerteam van Nederland aan te sluiten. 

Wij zijn voor zowel het LDT als JUNIOR LDT op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde allround danseressen. Wil jij je aansluiten bij de vaste Cheersquad van Donar? Wil jij member zijn van het tofste Cheerteam van Nederland en wil jij optredens doen? Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? 

Kom dan op zondag 8 september naar de Open trainingen. Tijdens deze training zal een nieuwe choreo aangeleerd worden & kan jij meteen laten zien wat je in huis hebt. Leeftijd eisen: Legacy Dance Team: vanaf 16 jaar & Junior LDT: 10-15 jaar. Er wordt vooral gekeken naar inzet, niveau, doorzettingsvermogen, uitstraling en enthousiasme. 

Graag vooraf wel aanmelden, dit kan via info@dansschoolthelegacy.nl 💥 Tevens ontvang je dan gelijk meer informatie mbt de open trainingen. 

💥💥💥 Start nieuw dansseizoen 💥💥💥

Vanaf maandag 26 augustus zullen we weer van start gaan met alle lessen. Ben jij klaar voor het nieuwe dansseizoen? Er staan weer te gekke dingen op de planning, houd onze pagina/instagram/website in de gaten voor alle nieuwtjes. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom! Bekijk onze website voor de lesroosters per locatie & kom gezellig langs voor een gratis proefles.

🔥 TROTS 🔥

Onze docent en danser Wenchy Simmons (19) is geselecteerd als achtergrond danser tijdens de shows van Dance Dance Dance! Hoe fantastisch en geweldig is dat?!

Wenchy is begonnen bij The Legacy als jong mannetje van 11 jaar uit Delfzijl. Die gewoon van dansen hield en zomaar kwam binnen wandelen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van onze vaste docenten, heeft hij meerdere titels in de wacht gesleept met zijn teams, daarnaast is hij ook bijna afgestudeerd als Juridisch Medewerker en dan is hij nu straks ook nog eens op tv te zien tijdens de spectaculaire afleveringen van Dance Dance Dance. Wauw… petje af! Wat zijn wij ontzettend trots op hem.

Wenchy you rock en wij zitten straks allemaal voor de tv tijdens de shows van DDD om jou te zien shinen! #dreambelieveachieve

Alle wedstrijd teams geplaatst voor finale NK HIPHOP SONEO!

De tweede voorronde van het NK HIPHOP van SONEO zit er op. Deze werd gehouden in Theater ‘De Nieuwe Kolk’ in Assen. The Legacy werd vertegenwoordigd door 10(!) wedstrijd teams van locatie Delfzijl en Hoogezand. Drie wedstrijd teams van locatie Hoogezand deden vandaag voor het eerst mee bij Soneo, extra spannend dus. 

Het was een lange dag en de categorieën waren enorm groot. Veel goede concurrenten en het niveau lag echt heel hoog! Alle teams wisten zich staande te houden tussen al het geweld en er gingen ook vandaag prijzen mee terug naar Delfzijl. Alle teams hebben zich met hun goede rankings weten te plaatsen voor de finale die plaatsvindt in juni te Steenwijk. Dat is al een top prestatie op zich! 

Dikke pluim voor alle dansers & natuurlijk ook petje af voor onze top docenten die iedere keer het beste uit de dansers weten te halen; Eva Matrutty, Roxanne van Wijk, Natalie Hiemstra, Wenchy Simmons, Marcella de Vries en Cheryl Tualena. 

Zie hieronder de uitslagen:

1e prijs: THE FUTURE (vd 5) 

2e prijs: OUTLAWZ (vd 7) + beker voor beste mix 

3e prijs: FURIOUS (vd 24)

4e plaats: AMBUSH (vd 24) // SO FLY (vd 15) // EMPIRE (vd 6) 

13e plaats: NOTORIOUS (vd 25)

14e plaats: THE STREETSQUAD (vd 15) 

16e plaats: THE EXTREME LEGENDS (vd 25) // LEGENDARY SQUAD (vd 24)

Mini Cheerleaders voor het eerst mee naar Donar

Onze kanjers van het MINI LDT zijn voor het eerst mee geweest naar de thuiswedstrijd van Donar – Den Helder Suns in Martiniplaza. Samen met het Legacy Dance Team gaven zij spetterende optredens tijdens de game! Super gedaan meiden 🔥🏀. Top cheerleaders in de dop 👯

🔥 INSCHRIJVING GEOPEND🔥

De inschrijving voor onze eigen Streetdance/Hiphop wedstrijd ‘Legacy Dance Competition’ (LDC) is geopend. Dit zal alweer de vierde editie worden!

We organiseren LDC op onze thuisbasis in Delfzijl. Deze dag zal de Bredeschool weer worden omgetoverd tot The Legacy Dome.

Onze wedstrijd is toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. We zullen weer zowel teams als duo categorieën gaan draaien. Vorig jaar was het eveneens een spectaculair en druk bezocht evenement met meer dan 100 deelnemende teams en duo’s uit het Noorden van Nederland. Ook draaien wij als een van de weinige organisaties de 30+ categorie & de categorie Streetdance Extra. Hier zijn wij enorm trots op.

Zou jij ook mee willen doen met je team(s) en/of duo? Schrijf je dan nu in via: info@dansschoolthelegacy.nl !

De eerste dansscholen hebben zich al aangemeld. We hanteren wel een maximaal aantal teams dus wacht niet te lang. VOL=VOL.

Natuurlijk is het als toeschouwer ook een waar spektakel om al het danstalent van het Noorden te komen bekijken. Dus Save the date: 15 juni 2019 🔥. Hieronder een kleine foto impressie. Foto credit: SvdSfotografie

DANSERS THE LEGACY IN DE PRIJZEN 

Afgelopen zaterdag deden we met onze wedstrijd teams mee aan de Streetdance/Hiphop wedstrijd ‘Be Different’ in Leeuwarden. Deze werd georganiseerd door Dance Company 058.

The Legacy was vertegenwoordigd met acht teams. Voor Elite Crew van locatie Appingedam was het nog maar de tweede wedstrijd en voor No Mercy van locatie Delfzijl was het zelfs hun allereerste wedstrijd. Extra spannend dus.

De teams hebben super gedanst en keihard geknald op het mooie podium van Theater de Harmonie. Een dikke pluim voor alle dansers, docenten en supporters!!! Fantastisch gedaan vandaag! #legacyfamily Zie hieronder de uitslagen:

1e prijs: THE FUTURE & AMBUSH

2e prijs: FURIOUS

3e prijs: SO FLY, ELITE CREW & DIVERSITY

4e prijs: NO MERCY

6e plaats: NOTORIOUS

GOEDE RESULTATEN VOOR THE LEGACY HOOGEZAND 

Onze toppers van locatie Hoogezand waren vandaag aanwezig bij de laatste voorronde van DancEvent in Haren. Tijdens deze voorronde konden de teams nog punten halen om zich zo te kwalificeren voor de finale van het evenement dat plaatsvindt in mei.

Onder leiding van hun docente Marcella de Vries hebben alle teams zich weer van hun beste kant laten zien. Door hun goede ranking zijn THE EXTREME LEGENDS, LEGENDARY SQUAD, THE LITTLE LEGENDS EN THE STREETSQUAD geplaatst voor de finale! Helaas hebben de LEGENDARY DANCERS ondanks hun goede optredens zich niet weten te plaatsen. Dank vandaag aan alle dansers voor hun geweldige inzet, de supporters en hulp mama’s! Op naar de volgende wedstrijd! Deze zal zijn op maandag 22 april, de voorronde van het NK HIPHOP SONEO in Assen, waar The Legacy vertegenwoordigd zal zijn met maar liefst 10(!) teams.

🔥 Streetdance/Hiphop voor volwassenen 🔥

Nadat we gestart zijn met Streetdance/Hiphop voor volwassenen op onze locaties in Delfzijl en Hoogezand, kunnen we nu met trots zeggen dat Stedum ook los is!

De eerste 18+ les op onze locatie in Stedum was een groot succes. Wat een gezelligheid en wat een talent! Docente Sabine kijkt al weer uit naar volgende week. Wil jij ook lekker dansen en mee doen? Even lekker een uurtje voor jezelf? Iedereen is welkom 🎉. Iedere donderdagavond van 21.00-22.00 uur.

‼️ Onze lessen zijn inmiddels weer in volle gang ‼️

Heeft u ook een dochter of zoon die gek is op dansen & wonen jullie in de buurt van Delfzijl, Appingedam, Stedum, Winschoten of Hoogezand? Kom dan gerust eens langs tijdens een van onze lessen voor een gratis proefles.

Bij The Legacy wordt er op zowel recreatief als hoog wedstrijd niveau lesgegeven door top docenten. Niet alleen kinderen zijn welkom, wij bieden danslessen aan vanaf 5 – 17 jaar maar ook 18+ en zelfs 30+. Iedereen is bij ons welkom. Naast Streetdance/Hiphop lessen bieden wij op onze locatie in Delfzijl ook ZUMBA voor volwassenen & hebben wij ook het Legacy Dance Team. Zij zijn de vaste cheerleaders van Donar Basketbal Groningen en zijn te boeken voor verschillende opdrachten. Denk daarbij aan openingen, freestyle, modeshows etc. Ook bij het LDT zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Vanaf 17 jaar kan men zich aanmelden voor een proef training.

Een keertje langskomen op een van onze locaties? Check: www.dansschoolthelegacy.nl voor ons rooster per locatie. Voor vragen kunt u mailen naar info@dansschoolthelegacy.nl of een privé bericht sturen naar de pagina.

Bij ons is iedereen welkom. Kom nu gezellig langs voor een proefles en join The Legacy Family 🔥. Dansschool The Legacy – Home of Dance Champions 🔥

Goede start van het nieuwe dansseizoen 🔥

Afgelopen zondag 3 februari 2019 draaiden we een dubbele wedstrijd. De wedstrijdteams van Locatie Delfzijl deden mee aan de eerste voorronde van het NK Hiphop van Soneo in Dronten en onze wedstrijdteams van locatie Hoogezand namen deel aan de eerste voorronde van DancEvent in Assen.

De start van een nieuw dansseizoen betekent vaak voor veel teams de switch naar een leeftijd categorie of niveau hoger. Erg spannend maar zo’n nieuwe uitdaging is altijd fijn. De wedstrijd teams die getraind worden door onze docenten Natalie Hiemstra, Eva Matrutty, Roxanne van Wijk, Marcella de Vries, Wenchy Simmons en Cheryl Tualena mochten vandaag hun skillz laten zien. En met succes! Er gingen weer verschillende bekers mee terug naar Delfzijl en Hoogezand.

Dank aan alle supporters, hulp ouders, topprestaties van onze dansers en natuurlijk ook een dikke pluim voor onze docenten! Op naar de volgende wedstrijd 🎉❤️.

Uitslag voorronde NK Soneo:
1e prijs: THE FUTURE, FURIOUS, OUTLAWZ
2e prijs: AMBUSH
4e plaats: NOTORIOUS
5e plaats: EMPIRE
10e plaats: SO FLY
11e plaats: DIVERSITY
*Beste muziekmix: OUTLAWZ

Uitslag DancEvent:
2e prijs: THE STREETSQUAD
4e prijs: EXTREME LEGENDS, LITTLE LEGENDS
7e plaats: LEGENDARY SQUAD
9e plaats: LEGENDARY DANCERS

Uitbreiding!

Wij beginnen 2019 gelijk goed met uitbreiding bij 3(!) van onze locaties. Met trots delen wij mee dat locatie Hoogezand gaat uitbreiden met een extra dag. Met ingang van 23 januari zullen wij op de woensdag extra lessen gaan geven voor de leeftijden 6-9 jaar en 10-12 jaar. Deze lessen zullen gegeven worden door Shirley Gritter. Zij ondersteunt vanaf de start in Hoogezand onze docente Marcella al, samen met Joyce Nijboer tijdens de kids lessen. Shirley, welkom in ons docententeam! Houd de Facebook pagina van The Legacy Hoogezand in de gaten voor de laatste updates.

Op onze locatie in Stedum gaan we met trots ook ‘Streetdance voor volwassenen’ toevoegen aan ons lesrooster. Onze docente Sabine Tillema zal deze les gaan starten met ingang van donderdag 28 februari en zal zijn van 21.00/22.00 uur. Iedereen is welkom om mee te doen! Dus woon jij in de buurt van Stedum en heb je vroeger gedanst of heb je altijd al willen dansen? Kom dan gezellig langs voor een gratis proefles! Voor meer informatie bekijk ook de Facebook pagina van The Legacy Stedum en blijf op de hoogte.

Ook onze locatie in Winschoten gaat enorm goed. Nieuwe leden blijven zich melden en met trots kunnen we zeggen dat docente Desiree Hiele haar groepen heeft kunnen verdelen in Recreatie en Selectie groepen. De recreatie lessen zijn voor iedereen toegankelijk & de selectie groepen gaan zich nu gericht voorbereiden om dit seizoen deel te nemen aan wedstrijden. Met een extra les dag erbij is alles mooi verdeeld. In Winschoten geven we les op de maandag, woensdag en vrijdag. Woon jij in de buurt van Winschoten en wil je graag dansen? Kom dan nu langs! Iedereen is welkom voor een gratis proefles. Voor meer informatie en het volledige lesrooster zie: www.dansschoolthelegacy.nl of bekijk de Facebook pagina van The Legacy Winschoten.

LEGACY DANCE COMPETITION

Save the date

Met trots doen we de vooraankondiging voor onze eigen Streetdance/Hiphop wedstrijd ‘Legacy Dance Competition’ (LDC). Dit zal alweer de vierde editie worden!

We organiseren LDC op onze thuisbasis in Delfzijl. Deze dag zal de Bredeschool weer worden omgetoverd tot The Legacy Dome.

Onze wedstrijd is toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. We zullen weer zowel teams als duo categorieën gaan draaien. Vorig jaar was het eveneens een spectaculair en druk bezocht evenement met meer dan 100 deelnemende teams en duo’s uit het Noorden van Nederland. Ook draaien wij als een van de weinige organisaties de 30+ categorie & de categorie Streetdance Extra. Hier zijn wij enorm trots op.

Zou jij ook mee willen doen met je team(s) en/of duo? Schrijf je dan nu alvast in via: info@dansschoolthelegacy.nl ! Ook voor meer informatie of vragen kun je hier terecht. Natuurlijk is het als toeschouwer ook een waar spektakel om al het danstalent van het Noorden te komen bekijken. Dus Save the date: 15 juni 2019 🔥.

Dansen voor sociale vaardigheid op de St. Gerardus Majella

HOOGEZAND

Op de St. Gerardus Majella in Hoogezand is altijd veel aandacht voor een veilig pedagogisch klimaat. Daarbij hoort ook het stimuleren van de sociale vaardigheid van kinderen.

Middels de methode KIVA wordt hier veel aandacht aan besteed en weet de school ook pestgedrag tegen te gaan. De school is dan ook een officiële KIVA-school. Om hier op een leuke manier mee te kunnen werken is er op vrijdagmorgen 7 december een docent van de dansschool “The Legacy” aanwezig geweest om met alle kinderen een dans aan te leren.

Deze is uiteindelijk opgevoerd in de gymzaal, waarbij alle ouders konden kijken. Dansen is een mooie manier om aan sociale vaardigheden te kunnen werken. Je doet een beroep op luisteren en kijken, rekening houden met elkaar en plezier maken. Daarnaast kun je als groep iets moois neerzetten, wat het groepsgevoel dan weer stimuleert. Kortom een hele leuke en leerzame ochtend!

N I E U W : Z U M B A

Vanaf maandag 8 oktober zullen wij weer energieke Zumba lessen gaan geven. Deze les zal worden gegeven in Delfzijl van 20.00-21.00 uur en is terug van weggeweest!

Zumba is voor iedereen die houd van een dansende work-out! De work-out is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals merengue, cumbia, salsa, axe en samba.

De choreografieën zijn makkelijk te volgen en zijn vooral fun om te doen! Naast conditie opbouwen werk je ook aan de opbouw van spieren dmv buikspier/bil/rug oefeningen.

Nieuwschierig geworden? Kom dan 8 oktober mee doen tijdens de eerste Zumba class! Join the party.

Iedereen is welkom voor een gratis proefles. Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@dansschoolthelegacy

Vier Nederlandse Titels NK Hiphop Soneo

Afgelopen zondag werd in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Hiphop van de dansbond Soneo gehouden. Een hoog aangeschreven danswedstrijd.

Voorafgaand aan deze finale moesten de teams tijdens de voorrondes genoeg punten behalen voor deelname tijdens de finale. Maar liefst negen dansteams van The Legacy wisten zich hiervoor te plaatsen.

Vier teams van The Legacy namen de titel van Nederlands Kampioen mee terug naar Delfzijl. So Fly (categorie Hiphop Rules 6-9), Notorious (categorie Streetdance/Hiphop BHH 6-9), The Future (categorie Hiphop Rules 10-13) en Outlawz (categorie Hiphop Rules 14+). In de categorie Hiphop Rules kwalificeert men zich als hij kampioen wordt ook gelijk voor het Europees Kampioenschap Hiphop in Rusland 2019.

Een geweldige tweede prijs was er voor Empire (Streetdance/Hiphop FC18+). En een mooie derde prijs voor Diversity (Streetdance/Hiphop FC14-17).

Onze toppers van Overkill, C-Force en No Surrender wisten tijdens de finale hoge punten te scoren waardoor ze promoveerden naar een hogere categorie. Zij kwamen in de finale uit in een hogere en pittige categorie. Desondanks hebben zij het super goed gedaan en wisten ze zich goed staande te houden. Zij werden respectievelijk vierde, achtste en tiende van Nederland.

Een geweldig begin van het nieuwe dansseizoen voor alle dansers en docenten. We gaan ons nu voorbereiden op onze jaarlijkse Legacy Showcase op 16 december, die te zien zal zijn in Theater de Molenberg Delfzijl. Tijdens deze Showcase zullen alle dansers van jong tot oud en van alle vijf locaties te zien zijn. Save the date!

Contact

  • The Legacy

  • Oslofjord 90, 9933 VG Delfzijl

  • KVK nummer: 55933912

Contactpersonen